Minipaneler

Minipaneler er et fantastisk redskab i ASP’en. Kort fortalt gør minipaneler dig i stand til at lave samlinger af custom blocks, simple links m.m. og indsætte dem alle på flere sider med et snuptag. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men sandheden er, at minipaneler er meget oversete og desværre heller ikke prioriteret af VisitDenmark. Her får du min guide til, hvorfor du bør prioritere at bruge dem.

Hvis der er noget, der er ønskværdigt for en redaktør på en visit-side, så er det efter min erfaring muligheden for at indsætte det seneste indhold på flere sider med få klik i stedet for at skulle indsætte på hver enkelt side. Har du f.eks. en stor begivenhed på vej, som du lige har lavet en artikel og custom block til, så kunne det jo være rart, at den custom block bare skulle indsættes et enkelt sted, hvorefter en masse af dine sider ville linke til artiklen. Bruger du Oplevelsesbooking, så kender du garanteret også irritationen over at skulle indsætte dine produkter et af gangen.

Sådan opretter du et minipanel

Efter at have klikket ‘Create new minipanel’ skal du nu igennem en process i 4 trin – indstillinger, kontekst, layout og indhold:

Under ‘Indstillinger’ (afbilledet ovenfor) skal du blot give dit minipanel en administrativ titel, så du kan finde den igen (inkluder navnet på din destination, da det gemmes sammen med alle andre minipaler!). Klik herefter ‘fortsæt’.

‘Kontekst’ er næste trin, men her skal du ikke pille ved noget – blot trykke ‘fortsæt’:

Under ‘Layout’ finder du de samme valgmuligheder, som når du vælger panellayout. Der er forskellige at vælge mellem og de fleste virker sikkert efter hensigten, men for god ordens skyld vil jeg anbefale, at du vælger den med en enkelt kolonne og trykker ‘fortsæt’:

Minipanel kan forstås som værende panelindhold, du kan indsætte i andet panelindhold. Lad os fylde noget indhold i minipaneletet:

Nu er det kun fantasien, der sætter grænser. Jeg vil dog for god ordens skyld anbefale dig at holde det simpelt – f.eks. 4 custom blocks/simple links.

Jeg har f.eks. lavet dette minipanel til VisitLæsø, der indeholder 1 simple links og 3 custom blocks:

Det er ikke til at se med det blotte øje, men de fire blokke er indsat som et minipanel og dermed kun en gang. Det ser sådan ud i panelindholdet:

Du skal altså blot indsætte dit minipanel en gang på en side. Herefter kan du redigere alt det du vil i dit minipanel og se ændringerne træde i kraft på alle de sider, minipanelet er indsat. Mega smart!

Sådan indsætter du dit minipanel

Efter at have lavet mit minipanel, skal jeg nu have indsat det på alle de sider, hvor jeg tænker, det er relevant. Du går ind under panelindhold på hver enkelt side og tilføjer minipanelet der, hvor det giver mening:

Det er nu, det lønner sig at have givet minipanelet en titel, der inkluderer dit navn. Alle minipaneler i systemet er nemlig at finde her, så har du f.eks. skrevet ‘vlae’ (kort for VisitLæsø), så kan du hurtigt fremsøge alle dine minipaneler (Ctrl + F på PC, Cmd + F på Mac). Vælg nu det ønskede minipanel. Det indsættes som alt mulig andet panelindhold. Nu skal du blot trykke ‘Gem’ og tjekke, at det rigtig nok er blevet tilføjet til siden. Mega smart.

 

You may also like

Leave a comment