Introduktion til ASP’en

Sådan logger du ind

Når du skal i gang med at redigere i din hjemmeside, skal du starte med at logge ind.

Der er login til hvert enkelt sprog, så har du en hjemmeside på dansk, engelsk og tysk, har du tre steder at skulle logge ind, hvis du skal ændre i alle de tre sprog (besværligt, I know).

På dansk kan du nøjes med at skrive dit domæne f.eks. ‘www.visitnordjylland.dk’ og sætte ‘/user’ efter for at komme til login-siden:

Andre sprog end dansk ligger dog i undermapper, så på tysk skal du sætte ‘/de/user’ efter dit tyske domænenavn og på engelsk skal du sætte ‘/ln-int/user’ bagefter. Eksempelvis logger VisitDenmark ind på følgende adresser:

  • Dansk: www.visitdenmark.dk/user
  • Engelsk: www.visitdenmark.com/ln-int/user
  • Tysk: www.visitdenmark.de/de/user

På login-siden skal du blot indtaste dit brugernavn samt adgangskode og trykke ‘Log ind’.

Find rundt som administrator

Når du logger ind, kommer du til følgende side:

Ved første øjekast kan det virke overskueligt, hvis man først lige er begyndt at bruge systemet, men heldigvis skal man kun have kendskab til ganske få punkter i ovenstående. De øverste to menuer er altid synlige, når du er logget ind, uanset hvor du bevæger dig hen. Klikker du på det lille hus øverst til venstre, kommer du ud på forsiden:

Når du er logget ind og bevæger dig rundt på hjemmesiden, er der altid to menuer synlige, som andre besøgende ikke kan se. Øverst har du dit administratorpanel, hvor du kan foretage overordnede ændringer i systemet.

Under hjemmesidens almindelige menu (den hvide med logoet, som dine gæster også ser) kan du  se endnu en menu. Dette er til administration af den pågældende side. Du kommer til at lære meget mere om sideadministration i senere afsnit, men i denne introduktion vil vi nøjes med at se på det overordnede administratorpanel.

 

You may also like

Leave a comment