custom blocks

Custom Blocks

Custom blocks er en af de grundliggende måder at navigere rundt med i ASP’en og det er med garanti den type indhold, du kommer til at oprette allerflest af. Derfor kommer oprettelse af custom blocks også hurtigt til at ligge på rygraden, men hvis du lige er begyndt at arbejde med ASP’en, så er der måske alligevel nogle tips at hente i denne artikel.

 

Sådan opretter du en custom block

I øverste venstre hjørne klikker du ‘Tilføj indhold’:

Herefter får du en liste over forskellige typer af indhold, du kan oprette. Vælg Custom block:

Du får nu en side med alverdens felter, som du kan vælge at udfylde:

  • Titel: Overskriften på din custom block (skal udfyldes)
  • Teaser: Denne tekst bliver vist på store custom blocks (se css’er nedenfor)
  • Link: I feltet ‘Titel’ kan du fremsøge det indhold, din blocks skal linke til, men du kan også indtaste din URL direkte i feltet til højre. Dette er nyttigt, hvis du f.eks. vil linke væk fra hjemmesiden eller til en pdf. Interne links bør linke til nodenummer (f.eks. ‘node/22222’), mens links til pdf’er og andre hjemmesider bør have den fulde URL (f.eks. ‘http://www.domænenavn.com’)
  • Image: Billedet du gerne vil have vist i din block. Når du har indsat billede, bør du udfylde ‘Alternativ tekst’-feltet, der hjælper blinde og svagtseende med at forstå, hvad der er på billedet. Dette er også vigtigt ift. søgemaskineoptimering.
  • Video: Ønsker du at vise en video i din block, kan du også indsætte sådan en

 

CSS’er (kassens udseende)

CSS’er fortæller dig, hvordan din custom block skal tage sig ud. Efter det nye design fra 2016 er der tre størrelser, du kan give dine blokke:

  • Box Small (275×230 pixels)
  • Box Medium (422×315 pixels)
  • Box Large (570×480 pixels – med tekst)

Når du indsætter en custom block, kan du desuden vælge, om din block skal være højrestillet og/eller starte på en ny linie:

Det er rigtig smart, at du nu kan sætte custom blocks (og andre typer indhold) til at starte på en ny linie. Det gør det f.eks. væsentlig nemmere at organisere en temaside med meget indhold.

You may also like

Leave a comment